Sociale huisvesting

De voorzieningen van sociale huisvesting maken het mogelijk maken om aan sociaal verantwoorde prijzen woningen of bouwgronden te kopen of te huren voor personen en gezinnen die hiervoor in aanmerking komen.

Wil je een woning huren bij VIVUS?
Vanaf januari 2024 werkt Wonen in Vlaanderen met een Centraal Inschrijvingsregister (CIR) voor het inschrijven van kandidaat-huurders voor een sociale woning. Om het CIR op te starten, is bij VIVUS een intense voorbereiding nodig achter de schermen. Net daarom voert Wonen in Vlaanderen een freeze-periode in bij alle woonmaatschappijen. De freeze-periode loopt van vrijdag 17 november 2023 t.e.m dinsdag 02 januari 2024. 
In deze freeze-periode kan VIVUS niet meer in de eigen lokale software werken voor inschrijvingen, dossieraanpassingen en toewijzingen. Dan worden de gegevens namelijk overgezet naar het nieuwe Centraal Inschrijvingsregister. We raden aan om met aanpassingen van jouw inschrijvingsdossier te wachten tot het CIR opstart. VIVUS kan tot en met 2 januari 2024 geen aanpassingen doen.

Inschrijven voor een sociale woning? Dat kan vanaf 2 januari 2024 enkel online via het digitaal Centraal Inschrijvingsregister. Meer informatie op www.vlaanderen.be/sociaalhuren.