Zwemles voor kinderen (vanaf 5 jaar)

Individueel zwemonderwijs

Naast het aanbod groepslessen bieden wij ook individueel zwemonderwijs aan

Groepslessen

Nieuwe leerlijn zwemmen

De nadruk wordt bij de nieuwe leerlijn gelegd op het leren overleven in het water. Kinderen moeten zich eerst zonder schrik kunnen voortbewegen in het water, vooraleer ze rijp zijn om een zwemstijl aan te leren. Op die manier moeten we erin slagen om kinderen beter te leren zwemmen. 
Hiervoor baseren wij ons op de nieuwe brevetten van het isb, het FRED BREVET
Er wordt bij Waregemsport gewerkt met 4 niveaus:

Organisatie Lessenreeksen

De reeksen ‘leren zwemmen’, omvatten 10 lessen van 40 minuten, voor kinderen vanaf 5 jaar. De kindjes hebben telkens 2x in de week les voor 5 weken.  Er kan gekozen worden uit volgende momenten:

 • Maandag en vrijdag 16.40u. tot 17.20u.
 • Maandag en vrijdag 17.25u. tot 18.05u.
 • Dinsdag en donderdag 16.40u. tot 17.20u. 
 • Dinsdag en donderdag 17.25u. tot 18.05u.
  LET OP: GEEN ANDERE COMBINATIE MOGELIJK!

Om te kunnen starten in de reeksen ‘leren zwemmen’ dient uw kind deel te nemen aan één van onderstaande testdagen om ze in de juiste groep te kunnen indelen.  Aarzel ook niet om in te schrijven op de wachtlijst. De eerste 6 kindjes op de wachtlijst mogen deelnemen aan de testdag, vanaf er dan een plaatsje vrijkomt kunnen zij deelnemen aan de zwemlessen. 

Op de testdag wordt gevraagd welke momenten voor je haalbaar zijn. Daarna worden de kindjes in groepen verdeeld.

Elke lessenreeks bestaat uit 10 lessen. Wanneer ze geslaagd zijn voor de doelstellingen van het niveau (vindt u terug hierboven als u het niveau aanklikt), zijn ze automatisch ingeschreven voor het volgende niveau. Wanneer de lessen van het volgend niveau van start gaan, wordt alle info altijd op voorhand gecommuniceerd. 

De kostprijs voor een reeks van 10 lessen bedraagt 75 euro ( inwoner van Waregem) of 90 euro (geen inwoner van Waregem).

Turboreeks: van 1 juli tem 12 juli elke weekdag

Om deel te nemen aan deze turboreeks niveau 2 of niveau 2, moet uw kind eerst getest worden op één van onderstaande momenten.
Testmomenten voor turboreeks zomervakantie 2024:

 • maandag 3 juni: kiest je voor deze testdag, dan komt uw kind de eerste twee weken van de zomervakantie elke dag zwemmen van 8.30u. tot 9.10u.
 • dinsdag 4 juni: kiest je voor deze testdag, dan komt uw kind de eerste twee weken van de zomervakantie elke dag zwemmen van 9.15u. tot 9.55u.

Inschrijven voor turboreeks niveau 3 of niveau 4 van 1 juli tem 12 juli elke weekdag

 • INSCHRIJVEN niveau 3  van 13.00u. - 13.40u. (kind moet geslaagd zijn voor voor brevet dolfijn)
 • INSCHRIJVEN niveau 4 van 13.45u.-14.25u. (kind moet geslaagd zijn voor brevet otter)

Testmomenten najaar 2024

 • donderdag 5 september : kies je voor dit testmoment dan volgt uw kind  les vanaf 17 september telkens op dinsdag en donderdag:  
 • vrijdag 6 september: kies je voor dit testmoment dan volgt uw kind les vanaf 16 september telkens op maandag en vrijdag:
 • maandag 9 september: kies je voor dit testmoment dan volgt uw kind les vanaf 4 november telkens op maandag en vrijdag:
 • dinsdag 10 september: kies je voor dit testmoment dan volgt uw kind les vanaf 5 november telkens op dinsdag en donderdag:  

Contact

Meer info: zwemlessen@waregemsport.be