Zomerdecoratie Clausjaar

Aangezien we het 100-jarig overlijden van kunstschilder Emile Claus herdenken, kreeg de vlasbloem een prominente rol in de zomerdecoratie in de stad. Zijn geboortedorp Sint-Eloois-Vijve en de Leielandschappen waren samen met het vlas immers een heel belangrijke inspiratiebron voor Claus.

Het stadsbestuur vond in het Waregemse Verde Events een creatieve partner om daarmee aan de slag te gaan. Op die manier is de zomerdecoratie ‘100% made in Waregem’.

Je zal deze zomer her en der de vlasbloemen zien opduiken. De winkelstraten, winkelcentrum Het Pand en de Zuiderpromenade krijgen bloempartijen, maar ook in de deelgemeenten duiken de fleurige elementen op. Zo krijgen de kunstige spiegels in Sint-Eloois-Vijve een extra vleugje Emile Claus en duiken op het marktplein van Beveren-Leie binnenkort ook vlasbloemen op. Van mei tot september voorziet het stadsbestuur ook vier eyecatchers op het Waregemse grondgebied. Zo kan je een leuke selfie of groepsfoto maken op de Waregemse Markt of onder de vlasbloemen wandelen om de Belevingsexpo in Sint-Eloois-Vijve te bezoeken.