Volwassenenonderwijs

Uit eigen interesse, voor je job of gewoonweg voor je verdere ontwikkeling: je bent nooit te oud om te leren. In en rond Waregem zijn er diverse mogelijkheden om jezelf verder te ontplooien en eventueel zelfs een extra diploma te behalen

Onderstaande instanties voor volwassenenonderwijs kunnen je verder op weg helpen:

cvo MIRAS (Kortrijk - Ieper - Waregem)

In Waregem kan je opleidingen volgen in het VTI, het Heilig Hartcollege en Aleydis. 

Elk jaar volgen duizenden cursisten één van de talrijke opleidingen.    

  • Opleidingen: creatie (creatief naaiatelier, retouches, ….), economie (bedrijfsbeheer en boekhoudkundig bediende), informatica (fotografie, grafisch ontwerp, Office, tablets en smartphones, …), Nederlands voor anderstaligen, talen, techniek, voeding (koken/bakken), zorg & welzijn (kinderopvang, zorgkundige, huishoudhulp, …)
  • Ben je 18+ en wil je in het volwassenenonderwijs je secundair of middelbaar diploma behalen? Dan kan dat bij cvo MIRAS.

contactgegevens CVO MIRAS

Centrum voor volwassenenonderwijs

CVO Vlaamse Ardennen

CVO Vlaamse Ardennen organiseert opleidingen in Waregem, Oudenaarde, Kruishoutem en Ronse. In Waregem vinden de opleidingen plaats in de Westerlaan en in de Molenstraat. Bij elke cursus staat de cursist centraal en wordt er rekening met hem/haar gehouden.

  • Aard opleidingen in Waregem: talen, informatica, mode/kleding, houtbewerking

contactgegevens CVO Vlaamse Ardennen

Syntra West vzw (Kortrijk)

Syntra West biedt dag- en avondonderwijs aan in 20 sectoren. De opleidingen zijn verspreid over 6 opleidingscentra in West-Vlaanderen. Syntra West richt zich vooral op "meer en beter leren ondernemen in de KMO", maar ook social-profitbedrijven en de overheid doen een beroep op Syntra West.

  • Aard opleidingen: bedrijfsopleidingen, creatieve beroepen, horeca, toerisme, welness, technische beroepen, zorgende beroepen

contactgegevens Syntra West

CVO Scala

Met een professioneel team van leerkrachten en begeleiding op eigen tempo biedt dit CVO opleidingen aan in heel West-Vlaanderen, ook in Waregem (OC Nieuwenhove, Kerkhofstraat 30).

contactgegevens CVO Scala

Ligo, centrum voor basiseducatie

Het rapport lezen van je kind, betalen met je telefoon, formulieren invullen voor je werk, een app gebruiken om te parkeren, beter leren rekenen voor een opleiding: dat kan bij Ligo. Samen zoeken ze de juiste cursus voor jou.

contactgegevens Ligo