Volwassenenonderwijs

Uit eigen interesse, voor je job of gewoonweg voor je verdere ontwikkeling: je bent nooit te oud om te leren. In en rond Waregem zijn er diverse mogelijkheden om jezelf verder te ontplooien en eventueel zelfs een extra diploma te behalen

Onderstaande instanties voor volwassenenonderwijs kunnen je verder op weg helpen:

cvo MIRAS (Kortrijk - Ieper - Waregem)

In Waregem kan je opleidingen volgen in het VTI, het Heilig Hartcollege en Aleydis. 
Elk jaar volgen duizenden cursisten één van de talrijke opleidingen.    

  • Opleidingen: creatie (creatief naaiatelier, retouches, ….), economie (bedrijfsbeheer en boekhoudkundig bediende), informatica (fotografie, grafisch ontwerp, Office, tablets en smartphones, …), Nederlands voor anderstaligen, talen, techniek, voeding (koken/bakken), zorg & welzijn (kinderopvang, zorgkundige, huishoudhulp, …)
  • Ben je 18+ en wil je in het volwassenenonderwijs je secundair of middelbaar diploma behalen? Dan kan dat bij cvo MIRAS.

contactgegevens CVO MIRAS

Centrum voor volwassenenonderwijs
CVO Vlaamse Ardennen

CVO Vlaamse Ardennen organiseert opleidingen in Waregem, Oudenaarde, Kruishoutem en Ronse. In Waregem vinden de opleidingen plaats in de Westerlaan en in de Molenstraat. Bij elke cursus staat de cursist centraal en wordt er rekening met hem/haar gehouden.

  • Aard opleidingen in Waregem: talen, informatica, mode/kleding, houtbewerking

contactgegevens CVO Vlaamse Ardennen

Syntra West vzw (Kortrijk)

Syntra West biedt dag- en avondonderwijs aan in 20 sectoren. De opleidingen zijn verspreid over 6 opleidingscentra in West-Vlaanderen. Syntra West richt zich vooral op "meer en beter leren ondernemen in de KMO", maar ook social-profitbedrijven en de overheid doen een beroep op Syntra West.

  • Aard opleidingen: bedrijfsopleidingen, creatieve beroepen, horeca, toerisme, welness, technische beroepen, zorgende beroepen

contactgegevens Syntra West

CVO 3 Hofsteden

Met een professioneel team van leerkrachten en begeleiding op eigen tempo biedt dit CVO opleidingen aan in heel West-Vlaanderen, ook in Waregem (MS Groenhoeve, Duthoystraat 43). Alle opleidingen worden bekrachtigd met een officieel erkend (deel)certificaat.

  • Aard opleidingen in Waregem: koken, naaien, creatief in de woning, handwerken

contactgegevens CVO 3 Hofsteden

Centrum voor Basiseducatie

Bij Basiseducatie kunnen volwassenen met een beperkte of onafgewerkte schoolloopbaan hun basisvaardigheden opfrissen en versterken.

Wanneer volwassenen in hun dagelijkse leven, in hun werksituatie of tijdens het volgen van een (beroeps)opleiding moeite ondervinden met basisvaardigheden op vlak van taal, rekenen, computer of algemene vorming, dan kan het opleidingsaanbod van Basiseducatie hen nieuwe kansen bieden.

  • Aard opleidingen in Waregem: Nederlands voor nederlandstaligen, Nederlands voor anderstaligen, alfabetisering in het Nederlands als tweede taal, rijbewijs

contactgegevens Centrum voor Basiseducatie