Streekspecialiteiten

Waregemnaerke | Steepletaart | Waregemse chocoladepaardjes | Brouwerij 't Gaverhopke

Dikke JanLeiestreek-streekproducten

Waregemnaerke 

Is een heerlijke drank (aperitief) samengesteld naar een aloud recept. Als basis wordt de fijnste Franse Amer gebruikt en in strikte verhouding gemengd met een selectie van de beste likeuren en wijnen.Info:          

Delicham (groothandel in likeuren en wijnen) - Frank Dekeyster.

Hoofdzetel: Meersstraat 76B, 8790 Waregem

0475 46 52 30 - http://www.delicham.be/ - info@delicham.be

Steepletaart

De samenstelling van deze overheerlijke taart, de smaak, de bereidingswijze en de afwerking zijn aan een grondige studie onderworpen.

Er werd geopteerd voor een combinatie van chocolade, noten en kersensmaak. De taart wordt gebakken in een ronde vorm voor zes personen en wordt afgewerkt met een laagje boterroom, geroosterde geschaafde noten en als decor een gestyleerde paardenkop in marsepein.Info:

Bakkerij Platteau, Churchilllaan 11, 8790 Waregem – tel. 056 60 19 21 - http://www.bakkerijplatteau.be/ - bakkerij.platteau@proximedia.be

Bakkerij Delecta, Jozef Duthoystraat 80, 8790 Waregem - tel. 056 60 27 63 - https://www.delecta.be - info@delecta.be 

Waregemse chocoladepaardjes

Deze paardjes werden gecreëerd ter gelegenheid van 150 jaar Waregem Koerse (paardenwedrennen).

De chocoladepaardjes worden artisanaal vervaardigd uit 3 soorten chocolade (fondant, melk en witte chocolade).

Geschenkverpakking 12 stuks.

Bewaring: 4 wekenInfo: 

Verschillende bakkers en pralinezaken in Waregem o.a. Chocolatier Stijn Vanhoutte, Brabantstraat 30, 8790 Waregem - http://www.chocolaterie-stijnvanhoutte.be/ - info@chocolaterie-stijnvanhoutte.be

Brouwerij 't Gaverhopke

Een ambachtelijke brouwerij waar tal van streekbieren worden gebrouwen. De brouwerij, die sinds 1994 bestaat, werd in 2007 overgenomen door Gudrun Vandoorne en Bruno Delrue. De kleine artisanale familie brouwerij verhuisde in juli 2015 naar de kasteelhoeve "Goed ten Nieuwenhove". De perfecte locatie om een van de vele biertjes die er worden gebrouwen te proeven!

Info:

Bruno en Gudrun, Platanendreef 16, 8790 Waregem - 0497 76 04 12 - info@tgaverhopke.bewww.tgaverhopke.be

Dikke Jan

De Dikke Jan is een donkerblond bier (7,2 alc vol %), gebrouwen in een artisanale brouwerij waar nog in de oude maischkuip/beslagkuip wordt gebrouwen. 

De drie verschillende moutvarianten en evenveel hopsoorten geven dit bier een uniek karakter met een krachtige smaak en licht bittere afdronk.

Zijn blonde broer ‘Dikke Jan Blond’ is een licht blond bier (5,5 alc vol %) met een volle smaak en tegelijk fris en hoppig.

Info:

Dikke Jan, Hooistraat 13, 8792 Waregem – 0497 58 03 25 – info@decabrouwerij.be - http://www.decabrouwerij.be/nl/dikkejan