Met de bus

De Lijn verzorgt alle openbare busritten in en rond Waregem. Er zijn heel wat buslijnen van en naar onder andere Oudenaarde, Kruisem, Kortrijk, Deinze, Anzegem, Ingelmunster...

Alles over De Lijn in Waregem


 

Flexbus als alternatief

Wie in het oostelijk gebied van Waregem woont, kan de flexbus reserveren. Het gaat om een proefproject van de Vlaamse overheid in de zone Waregem, Wortegem-Petegem, Kruishoutem, Oudenaarde en Deinze naar meer flexibel openbaar vervoer. Wil je binnen deze zone reizen? Dan contacteer je de Hoppincentrale via de Hoppin-app (iOS en Android) of het gratis nummer 0800 12 2 12.

  • Welke haltes in Waregem? Berkenlaan, Bosstraat, Churchilllaan, College, Damweg, Driekavenstraat, Hazewindstraat, Kliniek, Markt, Nachtegaallaan, Renbaan, Spei, Station perron 2, Torenlaan, Wilgendreef, Zorgcampus. 
  • Hoe werkt het? Contacteer de Hoppincentrale (van 30 dagen tot 1 dag op voorhand), kies de halte, voor je rit krijg je bevestiging van de exacte ophaaltijd (via sms, telefoon of app) en je kan de flexbus live volgen via de app.
  • de vervoerbewijzen en tarieven van De Lijn blijven dezelfde.
  • Meer weten over de flexbus en Hoppin? Surf naar hoppin.be

De introductie van de flexbus kadert in het grote Vlaamse project over basisbereikbaarheid en de mobiliteitsswitch. Voordat de Vlaamse overheid Hoppin in heel Vlaanderen uitrolt, test ze het systeem eerst in verschillende regio's in Vlaanderen. Met de feedback die ze zo verzamelt, kan ze Hoppin verbeteren zodat iedereen er gebruik van kan maken.