Activiteitenfiche aanvragen

JOUW EVENEMENT VS. CORONA
De federale overheid ontwikkelde het Covid Event Risk Model (CERM) om elk evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen.
Je event scannen doe je via www.covideventriskmodel.be
De pdf die je op het einde krijgt, stuur je dan met je activiteitenfiche mee naar de stad.

 
HOE HET WERKT
1. Vul eerst de CERM in.
2.  Vul daarna de activiteitenfiche in + stuur de CERM-fiche (pdf) mee. Als je online indient, kan je ze mee uploaden. Zonder CERM-fiche kan je van de stad sowieso geen toestemming krijgen om je evenement te organiseren.
Let op: het behalen van een groen label betekent nog niet dat je goedkeuring krijgt voor je event!

De activiteitenfiche bundelt alle aanvragen die je nodig hebt om een geslaagde activiteit te organiseren. Met een ingevulde fiche zorgt de stad voor: vergunning burgemeester, goedkeuring schepencollege, toelating gebruik openbaar domein, erkenning als muziekactiviteit, verwerking aanvraag publiciteitsborden en/of levering feestmateriaal (tegen betaling).

DIEN JE AANVRAAG IN (3 mogelijkheden)

  • stadswinkel: vraag een activiteitenfiche aan de balie + geef de ingevulde versie er terug af
  • pdf: download de fiche + geef de ingevulde fiche af in de stadswinkel
  • online formulier: vul de fiche online in. Alles wordt automatisch in gang gezet.

PRAKTISCHE INFO

  • Dien je aanvraag uiterlijk 1 maand voor je activiteit in.
  • De aanvraag is gratis.
  • De huur van eventuele materialen en aanplakken van affiches (zie verder) is betalend.
Extra informatie

1. UiT-kalender

Registreer jezelf en voer jouw activiteit in op www.uitdatabank.be. Dan komt jouw event ook o.a. in de wekelijkse agenda in het Gouden Blad, www.uitinwaregem.be en andere online en gedrukte agenda's. Gebruik je de UiTdatabank voor het eerst: lees de richtlijnen.

2. Audiovisueel materiaal

3. Reclame maken voor jouw event

Affiches op stedelijke ledtotems
Waregemse verenigingen kunnen gratis gebruik maken van de stedelijke ledtotems voor de promotie van hun eigen evenementen. Dit kan maximum 2 keer per kalenderjaar per vereniging, telkens op 1 ledtotem naar keuze (
Zuiderpromenade, parking zwembad (Meersstraat), Beveren-Leie (Kerkdreef/Kerkplein), Desselgem (Pompoenstraat/Georges Coornaertdreef), Sint-Eloois-Vijve (Schoendalestraat aan de kerk). Lees alle voorwaarden.

Jouw activiteit op onze persconferentie
Elke tweede dinsdag van de maand organiseert de stad een persconferentie in de Briek Schottezaal in het stadhuis. Wil jij (met je vereniging) langskomen om jouw activiteit voor te stellen? Stuur dan een mailtje naar info@waregem.be.

4. Sabam en billijke vergoeding

Je zal zeker muziek draaien op je evenement? Dan moet je -indien nodig- voldoen aan alle voorwaarden van Sabam en de billijke vergoeding. In dat geval neem je best rechtstreeks contact op met Sabam en billijke vergoeding omdat de reglementering regelmatig wijzigt.

5. Nuttige bijlages bij de activiteitenfiche