Activiteitenfiche aanvragen

De activiteitenfiche bundelt alle aanvragen die je nodig hebt om een geslaagde activiteit te organiseren. Met een ingevulde fiche zorgt de stad voor: vergunning burgemeester, goedkeuring schepencollege, toelating gebruik openbaar domein, erkenning als muziekactiviteit, verwerking aanvraag publiciteitsborden en/of levering feestmateriaal (tegen betaling).

DIEN JE AANVRAAG IN (3 mogelijkheden)

  • online formulier: vul de fiche online in. Alles wordt automatisch in gang gezet.
  • pdf: download de fiche + geef de ingevulde fiche af in de stadswinkel
  • stadswinkel: vraag een activiteitenfiche aan de balie + geef de ingevulde versie er weer af

PRAKTISCHE INFO

  • Dien je aanvraag uiterlijk 1 maand voor je activiteit in.
  • De aanvraag is gratis.
  • De huur van eventuele materialen is betalend.
Extra informatie

1. UiT-kalender

Registreer jezelf en voer jouw activiteit (best twee maanden vooraf) in op www.uitdatabank.be. Dan komt jouw event ook onder andere in de agenda in de Tussensprong, www.uitinwaregem.be en andere online en gedrukte agenda's. Gebruik je de UiTdatabank voor het eerst: lees de richtlijnen.

2. Audiovisueel materiaal

3. Reclame maken voor jouw event

  • Affiches op stedelijke ledtotems

Waregemse verenigingen kunnen gratis gebruik maken van de stedelijke ledtotems voor de promotie van hun eigen evenementen. Dat kan maximum 2 keer per kalenderjaar per vereniging, telkens op 1 ledtotem naar keuze: Zuiderpromenade, parking zwembad (Meersstraat), Beveren-Leie (Kerkdreef/Kerkplein), Desselgem (Pompoenstraat/Georges Coornaertdreef), Sint-Eloois-Vijve (Schoendalestraat aan de kerk). Lees alle voorwaarden.

  • De pers contacteren

Je kan de lokale pers gemakkelijk zelf contacteren via www.waregem.be/pers

4. Sabam en billijke vergoeding

Je zal zeker muziek draaien op je evenement? Dan moet je -indien nodig- voldoen aan alle voorwaarden van Sabam en de billijke vergoeding. In dat geval neem je best rechtstreeks contact op met Sabam en billijke vergoeding omdat de reglementering regelmatig wijzigt.

5. Nuttige bijlages bij de activiteitenfiche