Rioleringswerken Deerlijkseweg - Harelbekestraat - Waregemstraat - Evangelieboomstraat

Gepubliceerd op Donderdag 28 juli 2022
01 september 202231 januari 2025
Plan werken Evangelieboom

Vanaf september legt Aquafin een nieuwe riolering aan in de Deerlijkseweg - Harelbekestraat (Waregem) en Waregemstraat - Evangelieboomstraat (Deerlijk).  Ze sluiten meteen het afvalwater van de panden in deze straat aan op de zuiveringsinstallatie van Waregem. Zo loopt het niet langer ongezuiverd in de waterlopen en saneren we de oppervlaktewateren in deze omgeving.

De nieuwe riolering zal een gescheiden stelsel zijn, dat regen- en afvalwater apart afvoert. Het afvalwater gaat naar de zuivering, het regenwater van de straat en de verharde oppervlakken wordt zoveel mogelijk ter plekke gebufferd. Waar mogelijk komen er nieuwe grachten.

De rijweg van de Deerlijkseweg en Waregemstraat zal ook volledig vernieuwd worden. De provincie West-Vlaanderen investeert in een nieuw dubbelrichtingsfietspad, afgescheiden met een haag. Met deze nieuwe beplanting maken we het straatbeeld groener. De andere straten leggen we opnieuw aan 'in bestaande toestand'.

Wil je op de hoogte blijven van het project? Schrijf jou dan in op de nieuwsbrief via de website van Aquafin.

Hinderpremie voor ondernemers

Ondernemingen die in de wettelijk afgebakende hinderzone liggen, hebben recht op een hinderpremie als ze aan de voorwaarden voldoen. Denk jij in aanmerking te komen met jouw onderneming? Ga naar de website van VLAIO om alle voorwaarden na te lezen en jouw aanvraag in te dienen.