Reveil zorgt voor warme begraafplaatsen

Gepubliceerd op Woensdag 01 september 2021

Op 1 november herdenken we nog meer dan ooit over heel Vlaanderen alle overledenen. Heel wat Waregemnaren moesten afscheid nemen van een dierbare via een laptop, zonder knuffelcontacten of samenzijn. Daarom wil Waregem tonen dat het zijn inwoners niet vergeet.

Beeld je in dat een begraafplaats niet wordt gezien als een kille plek, maar als een warme verzamelplaats van verhalen die de wortels vormen van onze stad. Met het project Reveil wil Waregem warme begraafplaatsen creëren.

Als nabestaande kan je mooie herinneringen aan een overleden dierbare achterlaten op de Reveil Verhalenbank. Op dit webplatform (www.reveil.org) kan elke Vlaming herinneringen, verhalen of anekdotes kwijt over mensen die gemist worden.

De Waregemse Stedelijke Kunstacademie ging aan de slag met enkele inzendingen in de verhalenbank. Aan de hand van digitale luisterfragmenten op onze Waregemse begraafplaatsen brengen we deze verhalen tot bij onze inwoners.
De luisterfragmenten kan je beluisteren op alle begraafplaatsen in Waregem en deelgemeenten, alsook op het troostplekje aan het OLV van Lourdes ziekenhuis.  Het Reveil project loopt vanaf 1 november een duurt drie weken.

www.reveil.org

 

Reveil