Half uur gratis parkeren in rode zone

Gepubliceerd op Woensdag 01 mei 2024

Je kan nu ook in de rode zone het eerste half uur gratis parkeren. De wijziging werd goedgekeurd door de gemeenteraad op dinsdag 2 april. De blauwe zone in de stationsomgeving is ook uitgebreid.

De rode zone omvat de Stormestraat, enkele parkeerplaatsen aan het Boekenplein, de Holstraat, een stuk van de Keukeldam, de Markt en de Stationsstraat. Je kan dus in alle winkelstraten in het centrum het eerste half uur gratis parkeren. 
Je mag op de gewone parkeerplaatsen in de rode zone maximum 3,5 uur blijven staan, waarvan het eerste half uur gratis. Net als in de groene zone is het wel de bedoeling dat je voor het gratis half uur een parkeerticket neemt of gewoon een sessie start in een van de parkeerapps (4411 of InTouch). Zowel de parkeerapps als de parkeerautomaten worden in die zin aangepast.  

Tarieven

Aan de tarieven in de rode zone is niks veranderd. Van maandag tot en met zaterdag van 9.00u. tot 18.00u. betaal je het eerste uur - na je gratis half uur - 1 euro. Voor twee uur betaal je 2,5 euro, drie uur parkeren in de rode zone kost 4 euro. Betalen kan aan de verschillende automaten cash of via de parkeerapps 4411 of InTouch. Daarnaast blijven ook de Shop & Go-plaatsen bestaan, waar je maximaal 30 minuten gratis kan parkeren. Daar hoef je geen parkeerticket te nemen, want de Shop & Go-plaatsen zijn uitgerust met een sensor zodat een parkeerwachter een signaal krijgt wanneer iemand er langer dan 30 minuten blijft staan.  

Uitbreiding van de blauwe zone in de stationsomgeving 

Met de goedkeuring van het nieuwe belastingreglement werd ook de blauwe zone in de stationsomgeving uitgebreid. Het gaat om de uitloper van de Vijfseweg die afbuigt richting bedrijvensite Transvaal-Windhoek. De bewoners van die zijstraat kunnen nu ook een gratis bewonerskaart aanvragen.