Chathulpverlening voor jongeren en jongvolwassenen

Gepubliceerd op Maandag 06 september 2021
chathulpverlening

De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat velen onder ons het mentaal zwaar hebben gehad, zeker ook jongeren en jongvolwassenen. Daarom lanceren W13, CAW Zuid-West-Vlaanderen en 11 lokale besturen (waaronder Waregem) vanaf 1 september chathulpverlening voor jongeren tussen 12 en 25 jaar in de regio Zuid-West-Vlaanderen.

Om jongeren gepast te helpen en ondersteunen, is het belangrijk om die hulp in hun eigen (digitale) leefwereld aan te bieden. Vanaf nu kunnen Zuid-West-Vlaamse jongeren en jongvolwassenen (12 tot 25 jaar) via chat op een laagdrempelige manier contact opnemen met een professionele hulpverlener van het JAC Zuid-West-Vlaanderen, de jongerenwerking van het CAW Zuid-West-Vlaanderen.

Hoe werkt het?

De jongere kan een WhatsAppberichtje sturen naar een professionele hulpverlener. Nadien maakt die een afspraak met de jongere voor een chatgesprek en stuurt hierbij een link door naar het beveiligde platform ‘Sittool’. De jongere kan indien nodig vervolghulp krijgen van dezelfde hulpverlener, via chat maar ook via andere vormen van online- en offlinehulpverlening. 

Ook een gewoon chatgesprek kan evengoed volstaan als interventie: het definiëren van de problemen van de jongere kan al een deel van de oplossing zijn of voor de jongere voldoende zijn om met de situatie aan de slag te gaan.

Meer info lees je op de website van CAW.