Wereldlichtjesdag

Gepubliceerd op Woensdag 08 november 2023
10 december 2023

Op zondag 10 december vindt Wereldlichtjesdag plaats. Sinds 1997 komen mensen wereldwijd bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en symbolisch steken zij een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht.
Het stadsbestuur organiseert in samenwerking met het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis een herdenkingsmoment voor ouders, familie en vrienden die een kind* moeten missen. 

wereldlichtjesdag


Herdenkingsmoment Wereldlichtjesdag

We branden een lichtje tijdens dit ingetogen moment.
Er is warme soep voorzien en a
lle bezoekers brengen een lichtje of kaars mee om samen aan te steken.

  Zondag 10 december van 18.30u. tot 19.30u. 
Om 19.00u. branden we collectief een lichtje voor alle kinderen*. 

  Troostplek O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis, Vijfseweg 150. Je vindt de troostplek achteraan de parking, naast de fietsenstalling van het personeel.
  Aangezien de troostplek zich middenin de natuur bevindt, trek je best gepast schoeisel aan.  
  De parking van het ziekenhuis is gratis toegankelijk tijdens het herdenkingsmoment. Je dient een ticket te nemen om op te rijden maar kan met hetzelfde ticket gratis uitrijden.

  Inschrijven vooraf kan via het onderstaande webformulier. Dit is niet verplicht, maar wel aangewezen zodat we een inschatting kunnen maken van het aantal aanwezigen.

Persoonlijke gegevens
Aantal aanwezigen
Privacy

Het bestuur verwerkt jouw persoonsgegevens volgens de geldende privacywetgeving. Meer informatie over ons privacybeleid en jouw privacyrechten, vind je in de privacyverklaring op onze website.