Tornooi Schepen van Sport

Gepubliceerd op Woensdag 11 augustus 2021
01 november 2023
Tornooi Schepen van Sport 2023

Op woensdag 1 november 2023 vindt voor de 28ste keer in Waregem het Tornooi Schepen van Sport plaats. Dit tornooi staat enkel open voor de vijf grootste Waregemse voetbalclubs die competitief voetbal spelen met een A ploeg en daarnaast een volledige jeugdwerking hebben.

Het tornooi wordt ieder jaar door een andere club georganiseerd. Een groot deel van de winst van dit tornooi, de kaartenverkoop, gaat integraal naar het goed doel gekozen door de organiserende club. Dit jaar werd door Jong Vijve gekozen voor het goed doel 'inloophuis t'hus'.

T'hus is een inloophuis voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Onze werking bestaat voor 90% uit vrijwilligers met ervaringskennis in de geestelijke gezondheidszorg. Wij behoren tot Groep Zorg H. Familie vzw en zijn een takje van De Bolster. Het initiatief T'hus kwam mede tot stand door OLV Waregem en het lokale bestuur Waregem.

T'hus is een ontmoetingsplaats, waar een thuisgevoel heerst, voor mensen van elke leeftijd. We willen veiligheid en warmte uitstralen. In T'hus is er plaats om verhalen en ervaringen te delen. Sociale en betekenisvolle contacten blijven belangrijke pijlers in een herstelproces -
herstellen doe je zelf maar niet alleen -. Het is een plaats waar ont-moeten voorrang krijgt, men hoeft er niets. We willen inzetten op meer inclusie zodat ook ‘Jan met de pet’ T'hus kan vinden en ontdekken. Iedereen kan deelnemen aan de verschillende activiteiten die we er aanbieden. Op die manier hopen we het taboe en het vaak heersende stigma op psychische kwetsbaarheid te doorbreken. Onze werking is tijdens de week elke dag open en ook op zaterdagnamiddag. Tijdens onze openingsuren kan iedereen bij ons terecht voor een koffietje, babbel, enz. We werken niet met aanmeldingen en/of wachtlijsten. De kracht van onze organisatie zit vooral in onze laagdrempeligheid.

Het doel van het tornooi is in een sportieve en informele sfeer verbroedering te creëren tussen de verschillende Waregemse voetbalclubs.

Onder de noemer ‘Tornooi Schepen van Sport’ vallen volgende onderdelen:

  • Een jeugdtornooi voor ploegen U7, U8, U9, U10, U11, U12.
  • Wedstrijd volwassenen voor G-sport.

De organisator van de editie 2023 is Jong Vijve

Deelnemende ploegen

Zie hier de deelnemende ploegen.

Dagindeling

 

Voormiddag

 U10 (8vs8) (vanaf 9.00u.)

10min + 5min wisseltijd

1 veld kunstgras

 

U11 (8vs8) (vanaf 10.00u.)

20min + 5min wisseltijd

1 veld kunstgras

 

U12 (8vs8) (vanaf 9.30u.)

17min + 3min wisseltijd

2 velden natuurgras

 

G-voetbal volw (9.00u.)

2 X 25min

1 veld kunstgras

 

Namiddag

U7 (3vs3) (vanaf 14.15u.)

12min + 3min wisseltijd

2 kleine veldjes kunstgras 3 + 2 veldjes 1

 

U8 (5vs5) (vanaf 14.30u.)

12min + 3min wisseltijd

2 veldjes kunstgras

 

U9 (5vs5) (vanaf 14.00u.)

10min + 5min wisseltijd

3 veldjes natuurgras