Nieuw netwerk voor supersnel internet in binnenstad

Gepubliceerd op Donderdag 06 januari 2022

Waregem krijgt een fibernetwerk dat ervoor moet zorgen dat we over supersnel en stabiel internet beschikken. Daarmee moeten we het groeiende dataverkeer van de toekomst aankunnen. Het netwerk wordt stapsgewijs aangelegd in de binnenstad en de omliggende wijken. Aannemer Jacops nv uit Deerlijk probeert de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Na de goedkeuring van de eerste signalisatievergunningen mag de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk van Proximus starten. Vanaf maandag 10 januari brengt de aannemer binnen de ring kabels aan op de gevels. Vanaf februari start de ondergrondse aanleg. De werken duren ongeveer twee jaar.

Ongeveer 10 procent van de kabels komt aan de gevels en 90 procent gaat ondergronds, waarbij de straat aan beide kanten opengelegd wordt. Waar mogelijk is de hinder beperkt tot een parkeerverbod langs beide zijden van de straat. Waar nodig komt er eenrichtingsverkeer en als het te smal is voor doorgaand verkeer wordt de straat afgesloten.

Herstel binnen drie werkdagen

De aanleg van het fibernetwerk omvat dus beperkte graafwerken aan het voetpad of werken tegen de gevel. De aannemer voert de graafwerken uit in zones van 100 tot 150 meter en voorziet een aansluitend herstel. Bij normale weersomstandigheden wordt het voetpad of de berm ten laatste binnen de drie werkdagen definitief hersteld. Bij het opbreken van opritten of toegangspunten voorziet de uitvoerende aannemer vooraf duidelijke en persoonlijke communicatie.

Verschillende clusters

De werken verlopen volgens verschillende clusters met elk hun eigen uitvoertermijn. Proximus zal telkens net voor de start van de werken een bewonersbrief bedelen met gedetailleerde info over de werken.

Zijn er toch nog vragen, dan kan je bellen naar 0800 20 061, mailen naar glasvezel.waregem@proximus.com of surfen naar proximus.be/waregem.