Aanleg fietspad in Industrielaan

Gepubliceerd op Maandag 18 september 2023

Vanaf maandag 2 oktober start de aanleg van nieuwe fietspaden in de Industrielaan. De werken duren tot eind november en betekenen zeker verkeershinder. Volg zeker de officiële omleiding om de hinder zoveel mogelijk te beperken!

Na de voorbereidende nutswerken in de Industrielaan en Brabantstraat start op maandag 2 oktober de effectieve aanleg van nieuwe fietspaden in de Industrielaan. Het zal de verkeersveiligheid op dit drukke rondpunt en kruising een stuk verhogen. De werken verlopen in twee fasen, om alle bedrijven in de industriezone zoveel mogelijk bereikbaar te houden.

De einddatum van de werken is gepland eind november. Eventueel slecht weer kan deze planning nog wijzigen.

Wat leggen ze aan? Bekijk het plan (pdf)

Fase1

Fase 1: oktober

  • De aannemer legt fietspaden aan rond de rotonde Industrielaan-Maalbeekstraat-Mannebeekstraat en verder richting Brabantstraat.
  • De Industrielaan is afgesloten tussen de Maalbeekstraat en de brug onder de E17. Bedrijven Callens en TVH Equipment blijven bereikbaar vanaf de Deerlijkseweg.
  • Omleiding via de Henri Lebbestraat - Expresweg - Eugène Bekaertlaan - Industrielaan.
industrielaan

Fase 2: vanaf 6 november

  • De aannemer legt het kruispunt van de Industrielaan met Brabantstraat en vroegere Vijverdamstraat opnieuw aan met fietspaden en fietsoversteek.
  • De Industrielaan is afgesloten tussen de Maalbeekstraat en de site Renson voorbij de Brabantstraat.
  • Omleiding via de Eugène Bekaertlaan - Expresweg - Henri Lebbestraat - Industrielaan.