Maatregelen heropening winkels vanaf 1 december

Gepubliceerd op Maandag 30 november 2020

Op dinsdag 1 december openen onze winkels weer hun deuren. Omdat de verspreiding van het coronavirus nog altijd een reëel gevaar is, moet de heropstart zo veilig mogelijk gebeuren. Daarom zijn er enkele maatregelen nodig die we nog even in de kijker willen zetten:

Eenrichtingsverkeer

In onze winkelstraten geldt éénrichtingsverkeer voor voetgangers, zoals dat eerder al van kracht was. Dat betekent concreet dat iedereen overal rechts houdt.

Maatregelen winkels

Elke winkel neemt zelf de verantwoordelijkheid om het winkelen zo veilig mogelijk te laten verlopen: een maximum aantal toegelaten klanten, een beperkte tijdsduur om te winkelen, wachtrijbeheer en handhygiëne.

Politiecontrole

Er is extra politiecontrole voorzien bij de baanwinkels. Dat geldt ook in het stadscentrum, maar daar vooral in het weekend en op de echte koopdagen tijdens de eindejaarsperiode.

Handhygiëne

Op de Markt komt er opnieuw de mogelijkheid om je handen de desinfecteren tijdens de wekelijkse zaterdagmarkt en tijdens het shoppen in het weekend.

Winterwandelzoektocht aangepast

Er komt signalisatie voor de winterwandelzoektocht / kerstwandeling die doorheen het kernwinkelgebied in het stadscentrum loopt. Zo zal elke deelnemer steeds de juiste wandelrichting nemen (zie ook: eenrichtingsverkeer voor voetgangers.

De maatregelen worden dagelijks opgevolgd. Als dat nodig is, sturen de stad en de politie ze bij.