Eén gratis mondmasker voor elke inwoner (+ 12 jaar)

Gepubliceerd op Donderdag 23 april 2020

Het dragen van een mondmasker, zeker op plaatsen waar je onvoldoende afstand kan bewaren, zal de komende weken en maanden een cruciale rol zal spelen. Daarom beslisten 15 steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen (*) eensgezind om deze uitzonderlijke situatie gezamenlijk aan te pakken. Iedere inwoner die ouder is dan 12 jaar mag binnen enige tijd een gratis, kwalitatief en herbruikbaar mondmasker in de brievenbus verwachten, ook in Waregem.

Organisatie

Om dat voor elkaar te krijgen, doen de steden en gemeenten een beroep op de ondersteuning van streekpartners W13, Intercommunale Leiedal en hulpverleningszone Fluvia. Samen onderzoeken de partners welke bedrijven van binnen en buiten de regio de mondmaskers kunnen produceren, hoe snel ze geleverd kunnen worden en wat de precieze kostprijs zal zijn. De stoffen mondmaskers moeten in ieder geval kwalitatief én herbruikbaar zijn.

Aankoop

Een eerste marktverkenning is intussen gebeurd. Stad Kortrijk zal als aankoopcentrale opereren. Zij sturen in naam van de regio een officiële prijsvraag uit zodat er snel geleverd en bedeeld kan worden.

Bedeling

Hulpverleningszone Fluvia zal instaan voor de verdeling van de mondmaskers in alle brievenbussen. Bij de mondmaskers zullen ook  duidelijke instructies en tips voor een correct gebruik zitten.

 

(*) De 15 steden en gemeenten zijn: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Ledegem, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wielsbeke en Zwevegem

 

Bron: Intercommunale Leiedal